מרק כרוב חמצמץ/ אורן רוזנמן
המרכיבים:
100 גרם חמאה
3 כפיות שמן זית
1 כרוב קטן חתוך לרצועות
דקות
1 בצל גדול קצוץ דק
1 כרישה, (החלק הלבן של
הגבעול של הבצל) קצוצה דק
1 תפוח אדמה, קלוף וחתוך
לקוביות
3 גבעולי סלרי, קצוצים
2 בצלים ירוקים, קצוצים
1 עגבניה, חתוכה לקוביות
קטנות
½ כוס שמיר קצוץ
מלח ופלפל שחור
סוכר
מיץ לימון
5 כוסות מרק צח או מים
אופן ההכנה:
ממיסים בסיר חמאה ושמן,
מוסיפים את כל הירקות, מערבבים ומכסים ל-15 דקות, מערבבים מדי פעם.
מתבלים במלח, פלפל, סוכר
ומיץ לימון. מוסיפים את המרק, מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה במשך 30
דקות. טועמים ומשפרים תיבול.
מגישים חם, בעיטור גבינת
פרמזן מגוררת ובצל ירוק.
מספיק ל-6 מנות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה