יום רביעי, 21 במאי 2014

בצל ממולא באורז ובשר ועשבי תיבול יובל חפץ

בצל ממולא באורז ובשר ועשבי תיבול

יובל חפץ
מצרכים
3 בצלים גדולים מאד
3\4 כוס אורז
1/4 קילו בשר טחון
1/4 כוס סוכר
פטרוזיליה , שמיר, כוסברה וענף כרפס.
2 כפות שמן
רכז רימונים, כמה משמשי ושיזים ללא חרצנים מיובשים
2 כפות אבקת מרק מהול במים
מיץ מלימון

אופן ההכנה
קולפים את הבצלים, שוטפים וחורצים חתך בראש הבצל עד לאמצע ( חתך עמוק).
ממלאים סיר גדול עם מים ומכניסים את הבצלים לרתיחה ומבשלים בין 10 ל-15 דקות.
מסננים את הבצלים שנפתחו והתרככו, ונותנים להם להתקרר.
בינתיים שוטפים את האורז היטב וקוצצים את עשבי התיבול קיצוץ דק.
מכניסים את האורז ,הבשר הטחון ,עשבי התיבול והתבלינים עם השמן לקערה
ומערבבים היטב.
בתבנית עגולה מכינים מהסוכר קרמל בצבע ענברי ( להיזהר שהקרמל לא ישחים יתר על המידה על מנת שלא יהיה מר). מקררים ומתחילים את עבודת המילוי.
פותחים כל בצל לעלה אחר וממלאים תוך כדי הידוק ומניחים עם התפר כלפי תחתית התבנית, כך עם כל העלים . יתכן שתצטרכו להניח על השורה הראשונה שורה נוספת וזה בסדר. בין הבצלים מניחים שזיפים ומשמשים שטופים.
בקערה מניחים אבקת מרק עוף ורכז רימונים לפי הטעם ,מעט שמן ,כף עד שניים ומערבבים טועמים ומשפרים טעמים אם יש צורך. יוצקים את התערובת שבקערה
על הבצלים הממולאים . הנוזלים צריכים לכסות את הבצלים .
מניחים צלחת על הבצלים מכסים במכסה או ברדיד אלומנים ומבשלים על הגז עד שהנוזלים מתאדים כמעט .
סוחטים מיץ לימון מורידים את הצלחת יוצקים מיץ לימון ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות עד להשחמה . בעת ההגשה הופכים על צלחת גדולה וזה נראה כמו עוגה.

בתאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה