יום רביעי, 21 במאי 2014

מרק בצל שיכור- איתי גוהר

מרק בצל שיכור


מצרכים:
2 כפות שמן זית
8 בצלים בנויים חתוכים לרצות
6 כפות קמח
2-1 כוסות יין
10-8 כוסות ציר ירקות
1 עלה דפנה
1 כפית אגוז מוסקט מגורר מלח, פלפל
3 כפות עלי תימין  טרי


אופן הכנה
מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים  בו את הבצל על אש בינונית-גבוהה עד שהוא הופך לשקוף. מוספים את השום ומטגנים עוד דקה.
מוספים את הקמח ומערבבים היטב. מוספים יין לבן כך שיכסה את הבצלים, ומערבבים כדי שלא יוצרו גושים. מוסיפים את הציר , עלי דפנה, התימין, אגוז מוסקט מלח פלפל ומביאים לרתיחה מניחים את האש משאירים את הסיר ומבשלים 20 דקות פורסים את הבגט לפרוסות מניחים על התבנית וזורים עליהם את הגבינה מניחים מתחת לגריל וקולים עד שהגבינה ניתחת ומזהיבה להגשה מוזגים את המרק לקעריות ומניחים מעל כל קערה פרוסת בגט.


בתיאבון!!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה