מתכון
לסלט גזר – ליאור איליה
לסלט:
·
6-8 גזרים
·
3 גבעולים של
בצל ירוק
·
אגוזי מלך קלויים (או כל אגוז
אחר, קלוי או מסוכר)
לרוטב:
לרוטב:
·
3 כפות שמן זית
·
כף
וחצי חומץ (איזה שאוהבים)
·
כף רוטב סויה
·
2 כפיות סוכר חום
·
1-2 שיני שום, כתושות
·
מעט ג'ינג'ר מגורר (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב בקערה
גדולה. מניחים בצד.
2. מקלפים בעזרת קולפן את
הגזרים. נועצים מזלג בחלק העבה של הגזר ו"מגלחים" רצועות דקות מהגזרים.
עורמים את הרצועות לערמות קטנות וחותכים עם סכין גדולה את הרצועות לאורכן לסרטים
דקים יותר. מעבירים לקערה עם הרוטב.
3. קוצצים גם את הבצל הירוק
ומוסיפים. מערבבים, מוסיפים את האגוזים הקלויים ומגישים.
בתאבון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה